pondělí 7. března 2016

Roláda bezlepková

Šlehačková roláda bez mouky

Šlehačková roláda bez mouky

Kategorie receptuKategorie receptu:

Moučníky 

Záviny, rolády

Suroviny:

6 vajec
70 g cukr moučka
2 větší lžíce kakaa
1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunínský)

Postup přípravy receptu:

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.
Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min. (elektrická, horní a spodní topné těleso)
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.
Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.
Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.

Poznámka:

Lehoučká bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahoda.. a postupně obměňovat.

Dobrou chuť!!!