sobota 22. února 2014

Sladký recept

 
Hezkou sobotu, dávám zde jeden recept na vynikající a jednoduchý koláč,
snad Vám to přijde vhod
dobrou chuť :-)
 
 
 
Tvarohový koláč zvaný
"prošívaná deka" - hrnkový úžas

"Mohla bys udělat ten koláč, kde se smíchá uvařený pudink s tvarohem", tento víkend vyhlásila moje polovička. A tak nastalo hrabání v receptech, neboť ten koláč jsem tedy fakt dělala už dost dávno. A vystupuje i pod pseudonymem "prošívaná deka", neboť tak vypadá. A ještě k tomu je i "hrnkový" - prostě ú-ž-a-s-n-ý!!!
...

těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalická. cukru
1/2 hrnku oleje
3 celá vejce
1 hrnek vlažné vody
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Náplň:
2 měkké tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
4 dl mléka
1 žloutek
Všechny suroviny na těsto smícháme - buď jen tak vařečkou v misce nebo šlehačem v robotu. Vylijeme na pekáč, já dávám pečící papír
(netřeba plech vymazávat a vysypat moukou).
Smícháme tvaroh s cukrem a žloutkem. Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Spolu smícháme a dáme do mikrotenového sáčku, kde jsme odstřihli růžek. A děláme mřížku. Nevadí, že nebude rovná, mně se také povedla klikatá.
A dáme péct - při teplotě 175°C asi 30 minut - ale raději občas zkontrolujeme, neboť kakaové těsto bývá zrádné.

Koláč je dobrý hned, ale ještě lepší je na druhý den, když trošku zvlhne od tvarohu.


tuto miluji
Tvarohový koláček zvaný "prošívaná deka" - hrnkový úžas

"Mohla bys udělat ten koláč, kde se smíchá uvařený pudink s tvarohem", tento víkend vyhlásila moje polovička. A tak nastalo hrabání v receptech, neboť ten koláč jsem tedy fakt dělala už dost dávno. A vystupuje i pod pseudonymem "prošívaná deka", neboť tak vypadá. A ještě k tomu je i "hrnkový" - prostě ú-ž-asn-ý!

těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalická. cukru
1/2 hrnku oleje
3 celá vejce
1 hrnek vlažné vody
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Náplň:
2 měkké tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
4 dl mléka
1 žloutek
Všechny suroviny na těsto smícháme - buď jen tak vařečkou v misce nebo šlehačem v robotu. Vylijeme na pekáč, já dávám pečící papír (netřeba plech vymazávat a vysypat moukou). Smícháme tvaroh s cukrem a žloutkem. Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Spolu smícháme a dáme do mikrotenového papíru, kde jsme odstřihli růžek. A děláme mřížku. Nevadí, že nebude rovná, mně se také povedla klikatá.
A dáme péct - při teplotě 175°C asi 30 minut - ale raději občas zkontrolujeme, neboť kakaové těsto bývá zrádné ... Je dobré, ale ještě lepší je na druhý den, když trošku zvlhne od tvarohu ...


Žádné komentáře:

Okomentovat