pondělí 24. února 2014

Další dobrůtka.......

 
 
VYNIKAJÍCÍ  KŘEHKÉ  ROHLÍČKY 
 
Tvarohové rohlíčky...další rychlovka.....zatím nejlepší recept co jsem v poslední době pekla.Trochu netradiční těsto, ale krásně se zadělává i válí. Jsou jemňoučký a dobroučký

500g polohrubé mouky
42g čerstvého droždí 
2 žloutky
2 polévkové lžíce práškového cukru
250ml mléka
1/2 balíčku prášku do pečiva
2dl olej
špetka soli

Náplň:
1 tvaroh
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
rozinky

Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto. Mísíme ho přibližně 15-20 min. Rozdělíme ho na 8 dílů. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou. Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout. Pečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň.


Dobrou chuť! 
 

Fotka: Tvarohové rohlíčky...další rychlovka.....zatím nejlepší recept co jsem v poslední době pekla.Trochu netradiční těsto,ale krásně se zadělává i válí.Jsou jemňoučký a dobroučký :-)

VYNIKAJÍCÍ KŘEHKÉ rohlíčky

500g mouka polohrubá
42g droždí čerstvé
2ks žloutek
2PL cukr práškový
250ml mléko
1/2 balíčku prášku do pečiva
2dl olej
špetka sůl

Náplň:
tvaroh
vejce
vanilkový cukr
skořicový cukr
rozinky

Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň. Dobrou chuť!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat