pondělí 20. ledna 2014

Rakovina prsu......

FOTO Ženy po mastektomii.

Sebevědomí jim vrací tetování

 
Nezisková organizace P.INK (Personal Ink) vrací sebevědomí ženám,
které podstoupily mastektomii.
 
 
Personal Ink
 
 
 
Personal Ink | Foto: Gigi Stoll/www.gigistoll.com
 
New York- Začátek příběhu sdružení P.INK souvisí se jménem Američanky Molly Ortwein, které byla diagnostikována rakovina prsu a podstoupila oboustrannou mastektomii.
Po invazivním zákroku, při kterém přišla o obě ňadra, šla na rekonstrukční plastickou operaci. Prsy získala zpátky, ale stále zůstala zjizvená. A nehezká, jak sama tvrdila. Po dlouhé úvaze se rozhodla nechat se tetovat, což se ukázalo jako východisko, jak si poprsí vkusně a kreativně zkrášlit.
Po mnoha diskusích s bratrem, odborníkem na reklamu, založila neziskovou organizaci P.INK, která pomáhá i ostatním ženám se stejnými problémy. V USA totiž žije 2,6 miliónů žen, které sice zvítězily nad rakovinou prsu, ale 56% z nich zůstaly po mastektomii ošklivé jizvy.
 
 
Video Tetování Molly Ortwein
 
 
 
 
 
 
 
Video Tetování Molly Ortwein
Video: YouTube
"Mastektomie i následná rekonstrukce zanechávají na těle nehezké stopy. To je důvod, proč jsem se rozhodla zahájit projekt P.INK," vysvětlila Molly.
Organizace byla založena v prosinci roku 2012. Za svůj hlavní cíl si vytyčila poskytnout pacientkám po mastektomii inspiraci na tetování a kontakty na kvalifikované tatéry.
Pro šíření své myšlenky používá platformu sociální sítě Pinterest, která je podle průzkumů využívána převážně ženami. V současnosti má stránka více než 6700 následovníků.
 
 
Stephanie Tamez je nadšená ze svého výtvoru na těle Charissy.Monica a tatérka Michelle Tarantelli.Monica se k projektu přidala na podzim 2013.Stephanie Tamez při práci. S Charissou tvořily sehraný tým.
 
 
Galerie (11)FOTO Projekt Personal Ink pomáhá ženám po mastektomii
Autor: Aktuálně.cz
V roce 2014 hodlá organizace uspořádat akce, na nichž se budou moct tatéři a potenciální klientky potkávat osobně. V loňském roce se Den s P.INK konal v New Yorku.  
Rakovina prsu je nejčastějším nádorovým onemocněním žen na světě. Každý rok onemocní touto zhoubnou nemocí 1,4 miliónů žen.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat